PIEPRZNY STEK Z ROSTBEFU

Opublikowano w poniedziałek, 12 sierpnia 2013 o godzinie 16:13
Rostbef
Smażenie
15 minut


Składniki


4       steki z rostbefu, grubość 2,5cm (ok.1kg)

1       łyżeczka soli

1       łyżeczka pieprzu

1/2      szklanki tartego sera

1       szklanka schłodzonej salsy

Wykonanie


Na godzinę przed przygotowaniem wyjąć mięso z lodówki. Na chwilę przed smażeniem natrzeć równomiernie całą powierzchnię steka solą oraz pieprzem. Rozgrzać na średnim ogniu olej na patelni o grubym dnie. Umieścić na niej steki i smażyć 2-4 minut w zależności od ulubionego poziomu wysmażenia, przewracając tylko raz. Po usmażeniu umieścić steki na talerzach i posypać startym serem. Podawać z sosem salsa. 4 porcje.

Źródło:
National Cattlemen's Beef Association