KLUB SZEFÓW KUCHNI

Klub Szefów Kuchni "Premium Meat Expert Club" stworzony został przez Firmę Elkopol, aby służyć ekspercką wiedzą z zakresu wołowiny i jagnięciny najwyższej jakości. Firma Elkopol od wielu lat współpracuje z polskimi oraz międzynarodowymi organizacjami branżowymi oraz ośrodkami naukowymi. W ramach klubu "Premium Meat Expert Club" chcielibyśmy się dzielić zdobydą przez lata doświadczenia wiedzą z szefami kuchni i właścicielami restauracji aby popularyzować najwyższej jakości mięso w polskiej gastronomii.

Polska Wołowina z certyfikatem Quality Meat Program (QMP)

Współpracujemy z Polskim Zrzeszeniem Producentów Bydła Mięsnego właścicielem polskiego systemu jakości mięsa wołowego QMP. W ramach PZPBM współpracujemy z certyfikowanymi producentami żywca w Polsce, od których kupujemy bydło wysokiej jakości do produkcji naszej wołowiny premium marki TENDER. Wraz z PZPBM braliśmy udział w 5 lenim, miedzynarodowym projekcie naukowo-badawczym, którego celem była optymalizacja produkcji wołowiny o powtarzalnych, najwyższych parametrach jakości. Jako producent certyfikowanej wołowiny możemy wspierać nasze Partnerskie restauracje akcjami promocyjnymi.

www.qmpbeef.eu

Wołowina Amerykańska

Jako sprawdzony dystrybutor amerykańskiej wołowiny współpracujemy blisko z US Meat Export Federation. Wspólnie organizujemy imprezy targowe, szkolenia i warsztaty. Korzystamy z bogatej wiedzy, doświadczenia i materiałów merytorycznych dla restauracji. Wspólnie planujemy także akcje promocyjne w restauracjach.

www.usbeef.pl

Jagnięcina Brytyjska

Jesteśmy także ekspertem jeśli chodzi o jagnięcinę wysokiej jakości. Zaufali nam przedstawiciele AHDB z Wielkiej Brytanii ( Agriculture and Horticulture Development Board ). Wspólnie promujemy na polskim rynku doskonałą wołowinę brytyjską. Organizujemy szkolenia, warsztay i akcje promocyjne w restauracjach.

www.brytyjskiesmaki.pl

Korzyści dla restauracji:

  • darmowe szkolenia i warsztaty (z przygotowania kulinarnego mięs, z rozbioru tuszy wołowej lub jagnięcej)
  • bezpłatne materiały merytoryczne (broszury zastosowania kulinarnego elementów, manuale obróbki technicznej i kulinarnej elementów wołowych i jagnięcych)
  • promocje w restauracjach (materiały promocyjne dla klientów, certyfikaty do powieszenia, plakaty, banery, wkładki menu, standy na stoły, raklama w mediach, konkursy dla klientów)
  • próby mięsa
  • kitle kucharskie
  • inne ...

Zapraszamy do zapisania się do naszej listy mailingowej dzięki czemu będziemy mogli na bieżąco informować o planowanych szkoleniach, warsztatach i innych eventach - aby otrzymywać informacje prosimy o wypełenienie krótkiego formularza LISTY MAILINGOWEJ .

Współpraca z najwybitniejszymi przedstawicielami nauki w dziedzinie wołowiny wysokiej jakości z całego świata

Prof Dr Hab Agnieszka Wierzbicka - Warsaw Agricultural University (SGGW), Polska
Dr Rod Polkinghorne - Meat and Livestock Australia (MLA)
Prof Nigel Scollan - Aberystwyth University, Wales, UK
Dr JF Hocquette - INRA (the French National Institute of Agricultural Research)

Opinie i uwagi

Chcemy stale poprawiać jakość naszych usług. Zachęcamy do dzielenia się z nami swoim doświadczeniem ze współpracy, opiniami o produktach, spostrzeżeniami. Będziemy szukać nowości produktowych i coraz bardziej dopasowywać naszą ofertę do Państwa potrzeb. Bedziemy wdzięczni za wszelkie sugestie z Państwa strony: .