Polski Ambasador Wołowiny USA

Opublikowano w poniedziałek, 1 października 2018 o godzinie 19:26
Certyfikat Ambasador Wołowiny USA

Mamy przyjemność współpracować z najlepszymi Szefami Kuchni w branży. Od lat jednym z mistrzów sztuki kulinarnej w naszym kraju jest Pan Andrzej Bryk. To właśnie jego USMEF wybrał do udziału w elitarnym szkoleniu dla 9 najlepszych Szefów Kuchni z UE. Pan Andrzej wraz z innymi europejskimi Szefami Kuchni spędził tydzień w sercu USA poznając tajniki powstawania legendarnej wołowiny. Od września mamy w Polsce dyplomowanego eksperta, "Ambasadora Wołowiny USA", który będzie nas wspierał merytorycznie podczas różnych eventów, szkoleń, konferencji i warsztatów. Poniżej krótka fotorelacja z wyjazdu Pana Andrzeja. Program szkolenia obejmował:

Dzień 1. Poznanie stanu Colorado.
Dzień 2. Szkolenie z rozbioru mięsa.
Dzień 3. Wizyta na farmie i stowarzyszeniu hodowców bydła.
Dzień 4. Zwiedzanie rzeźni.
Dzień 5. Ćwiczenia kulinarne.
Dzień 6. Wizyty w restauracjach. serwujących wołowinę pod różnymi postaciami. 

 

Galeria