Gastrofood Kraków 2018

Opublikowano w poniedziałek, 19 listopada 2018 o godzinie 12:00

Na początku miesiąca odwiedziliśmy Kraków. To rynek o wielkim potencjale jeśli chodzi o gastronomię i chcieliśmy zaprezentować tam nasz flagowy produkt - amerykańską wołowinę. Amerykańska wołowina to hit w naszej ofercie i faktycznie spotkał się on z bardzo dużym zainteresowaniem wśród szefów kuchni z Krakowa i okolic. Na nasze stoisko przyciągały zapachy cudownej grillowanej wołowiny przygotowywanej przez naszego Szefa Kuchni. Mieliśmy okazję zaprezentować także sam produkt i omówić szeroką ofertę różnych oferowanych przez nas elementów. Wartość dodana, którą zapewnia nasza firma to nie tylko szeroki asortyment chłodzonej amerykańskiej wołowiny. Oferujemy także know how i wspieramy naszych klientów ekspercką wiedzą w zakresie wykorzystania alternatywnych elementów wołowych, które mają najwyższą jakość, a są tańsze niż tzw. "prime cut'y". Podcza HoReCa talks mówiliśmy o właściwościach amerykańskiej wołowiny oraz o tym skąd bierze się jej najwyższa jakość i smak amerykańskiego mięsa. Bardzo ciekawy był także pokaz kulinarny Kuchni Mistrzów, który zrealizował Ambasador Wołowiny Amerykańskiej Andrzej Bryk. Zaprezentował on jak można przygotować mniej popularne, doskonałej jakości elementy stekowe takie jak teres major, hanging tender, flank steak czy picanha. 

Galeria